Send til redaktion@dotnyt.dk hvis du har feedback, gode idéer, konstruktiv kritik eller svinere. Alt har interesse!
Nyheder til dig som udvikler softwareprodukter til skyen med Microsoft-teknologi
Min egen oplevelse med Mac som inkarneret Windows-bruger.m Min oplevelse startede i januar 2021 indtil nu (maj 2022)
28. juni 2022, du lytter til DotNyt
Jeg har brugt DOS siden 1985, jeg har brugt Norton Commander, Windows 95, Windows 98, Windows 2000, som jo kørte på Windows NT-platformen som også senere blev til Windows XP. Og hele vejen op til i dag hvor jeg og alle omkring mig bruger Windows 10 og snart Windows 11.
Windows, Windows, Windows, Windows.
Tilbage i starten af 2021 købte jeg en Mac. Jeg var klar over at Mac laver et eller andet som åbenbart er fremragende, for rigtig mange bruger Mac og betaler høje priser igen og igen. Jeg lejede allerede selv en Mac i skyen for at kunne kompilere apps til iOS, så det var også en af grundene til at jeg købte en Mac.
Samtidig med at jeg havde en splinterny Mac med M1-processor gik min arbejdscomputer i stykker, så alle stjerner stod på række til at jeg nu virkelig tog Mac til mig og jeg gennemførte 6 måneders arbejde på en Mac i stedet for den Windows jeg havde brugt i en halv menneskealder.
Der var mange mærkelige små irritationsmomenter i starten. I stedet for CONTROL C bruger man COMMAND C til at kopiere og det er jo sådan en ting der er svært at vænne sig til. ALT TAB skifter mellem applikationer, men ikke mellem vinduer i samme applikation. Så hvis du vil skifte mellem browserVINDUER skal du COMMAND BACKSLASH i stedet. Lettere forvirrende – ikke mindst når man så igen begynder at bruge Windows.
I starten var det også svært at finde specialtegn såsom tuborgparanteser og det har jeg stadig ikke helt mestret. Også snabel-a’et var svært at finde for en inkarneret Windows-bruger.
Men alt det er detaljer man bare kan vænne sig til. Det er OK.
Jeg ville opsætte min Mac til at udvikle Azure Functions og downloadede Visual Studio for Mac i den forventning at det var det samme som til Windows. Det minder om den til Windows men er ikke det samme. Vigtigst af alt er det ikke plug’n’play. Jeg kunne ikke bare starte en Azure Function og køre den lokalt som jeg kan på Windows. Jeg kan ikke huske detaljerne nu, men jeg kan huske at der lod til at være løsninger på det, men de krævede at jeg installerer et eller andet via kommandoprompten på Mac.
Desuden understøttede Visual Studio for Mac ikke at Azure Functions blev udgivet som pakker. Den understøttede kun den gammeldags udgivelse af separate filer. Samtidig er det ikke godt understøttet at bruge separate filer til GitHub Actions så jeg var fanget et sted uden en åbenlys løsning.
I stedet prøvede jeg Rider fra JetBrains og der virkede det noget bedre. JetBrains er dem som også laver ReSharper som du helt sikkert kender. Der fungerer udgivelse bedre, men man kunne ikke køre Azure Functions med M1 som var ny på det tidspunkt.
Med andre ord lykkedes det mig aldrig at blive rigtig produktiv med Azure Functions på Mac. Generelt vil jeg nok sige at man skal forvente at have problemer med de nyeste Microsoft-teknologier når man bruger Mac.
Lidt samme oplevelse havde jeg med Outlook. Der findes en officiel Outlook til Mac, men den er bare ikke særligt god. Ud over utallige småproblemer, så har den simpelthen en uperfekt understøttelse af flag og søgemapper. Og det er det jeg støtter mig til for at undgå at glemme at svare på mails. Så i 6 måneder var jeg en upålidelig kollega pga. min Mac.
Jeg er alligevel glad for min Mac. Den er altid hurtig selvom den kun har 8 GB RAM. Den er markant bedre til at redigere videoer end min Windows-laptop som har 16 GB RAM.
Jeg er sidenhen gået tilbage til Windows til det meste arbejde, men jeg bruger stadig min Mac rigtig ofte. Jeg bruger den f.eks. lige nu til at indtale og redigere dette podcast.